awal thn 2013

dh bertahun x tulis blog ni…

konon bz…

konon sibuk…

konon xde masa….

……sebenarnya kt opis bz sgt….(bz kah keje gomen…??…mcm x je…)….

kt opis xsempat nk bukak blog…nk bukak ym…nk bukak fb pun xsempat…..

…..fb plak aku dh stop sementara waktu..xtau la bleh delete trus ke x….tp mmg dh lama dh x log in…

ipoh mmg best…!!!!!

dh cukup sebulan aku strt kj kt ipoh….scope keje aku masih sama spt dulu….auditor….huhuhuhu….keje yg membosankan….ingtkan pindah ipoh dpt la kje bhgian yg senang2 n relax2…..tp nmpk nyer ilmu audit aku x bleh di buang la……nasib la buku2 masih simpan….bleh la refer semula….

walopun di ipoh aku keje sama spt di penang…tp situasi n persekitaran keje mmg berbeza……kt cni lbh teratur n relax sket…ofismate pun semua ok…..xde yg “menjengkilkan”…….hehehehhehehe……mmg totally melegakan dr segi kekwn tu…..

lg 1, ape yg aku perasan…hati aku semakin tenang duduk di ipoh…..dh xde stress2 memikirkan bila la nk pregnt…..skng ni aku biar kan je…otak pun x de asyik terpk hal tu je…….may be sbb kt ipoh dh rs tmpt sendiri….dh xde pk2 nk pindah ke ape ke….

skng aku n en. teddy..menetap di area fair park ipoh…..ini adalah rumah kedua kami selepas di kulim……

rumah ni sgt tenang….dgn angin menderu2 masuk….mmg sejuk n aman je…..walopun fair park ni btoi2 kt tengah2 pekan ipoh…..tp relax je…..ipoh mmg best!!!!!!…..:)…nk g jusco…6km..nk g greentown…2km…..ipoh parade….3km…sgt syiok…hehehhehehe….

kpd kekwn yg berada di ipoh atau slalu balik ipoh…..bleh la jumpa bila2…..kpd TJS ye….jgn lupa contact aku klu reunion dgn nisak, nina n etc…..

23 sep 2011

i’allah pada tarikh ni…hri jumaat 23/9/2011..aku akan melapor diri utk berkhdmat di perak…..syukur alhamdulillah dpt gak tukar ke perak….sgt excited n  xsabar nk pindah…..

mula kan keje baru di tmpat baru dgn bidang tugas yg baru…..mungkin lebih susah….mungkin gak lbh relax…..mungkin gak lbh stress…..aku sndri x pasti di cawangan mn aku akan ditempatkan……semoga dipermudahkan segala-galanya…..amin….

salam aidilfitri

lagi 3 hri umat islam akan menyambut aidilfitri….hr ni..lastday keje…hoyeah…!!!!..cuti 1week..bleh rehat n lupakan soal keje yg menimbun-nimbun ni…..

sgt lama x update blog ni….coz sgt bz dgn mcm2 keje….

raya thn ni…1st time sebagai isteri kpd ahmad firdaus …..1st time gak raya pertama x berada di kampung….i’allah..ry kedua bru balik malim nawar….tp aku x ksh pun..n hepi je walopun ry kt belah incik teddy…. sbb yg pasti..ibu msti masak sedap2..hehehehe….n sgt excited nk masak sama2 dgn ibu mertua ku…..dh plan dh nk bakar kek choc moist, puding caremel, nasi tomato n rendang ayam….lecur plak air liur tgh puasa ni….hehehehehehe….

mmm…..sekejap je dh sethn berlalu…ry ketiga ni…klu mengikut bulan islam….ckup la 1 thn perkahwinan kami…sng nk ingt sbb nikah 3 syawal 2010..:)…..rs cm cepat sgt ms berlalu…..sedar2 dh sethn…tp , kami masih lg berdua…..huhuhuhu…:(….

bln ogos ni jugak…adalah besday aku….6 august yg lepas…..jatuh hr sabtu….

seperti kebiasaannya…almost everyweek…kami akan balik taiping……tp sabtu tu, incik teddy kata xpyh balik la…..kita duk umah je….aku xkisah pun…..ok je la…n aku mmg x terfikir yg incik teddy nak celeb besday aku or bagi ape2 gift utk aku…..awal2 pagi dia dh kuar..nk g service kereta ..aku nk ikut, tp dia suh duk umah je….so aku pun duk je umah…dlm kpla ni mmg xde terpk bukan2 pun….duk je la umah kemas2 umah…..then dlm kul 10.30++pagi……ada org ketuk pintu….ada sorg apek tua..tny..ini umah norfazila ke..???

mmg btoi la ni umah aku….then apek tu hulur kt aku bunga rose merah 3 kuntum……sweet gile….n sgt2 terkezuttttt…….xsangka incik teddy romantik cm tu…..surprize sgt2…..

apek tu ckp lg…..ada lg 1 pasu bunga utk you….hah..terkejut aku…..rupenyer…gubahan bunga plastik….mmg sgt cantik….+ coklat ferrero rocher lg……heheheheheh….berbunga-bunga hati aku….:)…..

terima kaseh incik teddy…..sbb ingt besday fazi…..xsangka…sbb sblum kawen mmg dia x pnh ingat….n xpnh nk bg ape2 pun…..betul la prinsip yg dia pegang…..klu dh jadi isteri, baru berbaloi bagi mcm2…..:)

you…..my compliment…..:)

sukenyerrrrr……….

pengakuan drpd incik teddy….

kpd aku…hehehehe…

lastweek seminggu aku kursus di sarawak…..a week before tu…aku seminggu kursus di melaka…..so…dlm bulan ni…2 minggu aku x bersama-sama dgn dia…..

may be sbb tu dia rs aku sgt penting….complementary kot….kesedaran betapa aku ni lengkap kan hidup dia ..may be….dia xckp direct la…tp aku faham maksud dia……n dari cara dia…..may be dia rs la sunyi n rindu sepjg aku x de..hehehehehe….

aku dpt jumpa dia sabtu je….then ahad tu dh kne hantar dia g langkawi…..dia ada kursus plak seminggu kat sana…..sabar je la….dgn jabatan ni yg xhenti2 nk hantar org g kursus….nasib kami…agak ssh nk jmpa bln ni…:(…

rezeki ketentuan Allah s.w.t

rezeki dan dugaan mmg dh tertulis utk kita….tu la kehidupan….disebalik kesedihan mungkin ada kegembiraan ……alhamdulillah…..hari bertmbh hari….kesedihan dh hampir aku lupakan….syukur kpd allah..memberikan aku rezeki yg lain…..mungkin hikmah di sebalik nya…tidak dikurniakan cahaya mata lagi thn ni tp aku dianugerahkan perkhidmatan cemerlang….alhamdulillah…sungguh aku rasakan ini mmg rezeki terpijak…coz aku bru je berkhidmat…bln 8 ni bru ckup 3 thn…tp rezeki dpt APC ni awal….bkn aku hebat atau rajin sgt2….aku rs aku biasa je….cuma rezeki nk dpt…mmg aku rs sgt hepi…coz tmbh lg 1 ribbon kt unifom…hehehehe….konon nmpk cm dh keje lama la….:)…tp bru je 3 thn….incik teddy x abes2 nk perli aku…mula2 aku mls nk bgtau….tp mulut ni xbleh gak simpan rahsia….terbagitau gak….nasib la dia terima dgn +ve nyer….risau aku….klu dia jeles or rs rendah dr aku…bkn niat aku nk membangga pun….tp sumthing yg hepi..for sure kita nk share sama2 kn….i’allah..aku doakan incik teddy akn dpt APC thn dpn…amin..:)….

 

mode:sedeh+penat

pg td dtg ke ofis dgn emosi yg x brape stabil….sepjg jln aku asyik nangis je….sebenarnya dr mlm td lg….slalu rs sedeh….xbleh tersentuh sket…….dengan cepatnya..meleleh air mata…..kdg2..cuma masalah kecik je…bkn jd isu besar pun….tp aku sndri yg cpt rs sedeh….

mlm td…..rs sedeh n risau…bila memikirkan ayah aku yg x brape sihat….aku harap cuma perasaan aku je yg begitu…semoga ayah aku bertambah sihat di kampung….at least pg semlm mak telepon…kata ayah dh ok sket dh….dh bleh mkn n bleh bangun….harap2 minggu ni ada ruang utk aku balik kg….nk tgk ayah lg sekali….lastweek balik, dia xlarat gak…bawak g GH…ok sket….harap minggu ni bertambah ok la…..

selepas keguguran ni…aku rs..diri aku mudah sensitif…sensitif dgn incik teddy sahaja…dia slh sket je aku dh strt terasa….meleleh air mata….

mulut aku sentiasa tertutup rapat…..x bleh nk explain…xbleh nk terus-terang…xbleh nk bg reason…xbleh gak nk marah2 dia….mmg aku x terkeluar bicara pun bila di tanya kt aku…..sbb aku rs alasan sebab2 aku nangis cm x logik pun…bende kecik je ..aku dh nangis…aku sentiasa rs bersalah dgn diri aku n sedeh je sekarang ni…

tp mungkin juga sbb kepenatan kot…..semlm mmg sgt penat…sehari keje…balik umah…nk kemas umah pun rs cm x larat je….mmg x terkemas la….tp aku tetap masak utk dinner…tu mmg hobi aku…plan nk masak k.t grg…dh prepare dh…tp incik teddy called kata nk mkn k.t sup…so cepat2 ubah bahan ..prepare masak sup plak…coz msti kene siap b4 dia smpai umah…ada ms lbh kurang sejam utk siapkan…at last..mission complete…sudahnya ..smpai mlm, aku x kemas umah gak…dh penat memasak…..mmg rs nk baring je….

bila dh penat….mmg x bleh salah sket la…cepat je rs sedeh…menangis la…semlm mmg meleleh air mata sampai mata lelap….pkul bape aku lelap pun…aku xpasti…

pg td..lg sekali ….cpt je terasa….isu nyer kecik je….tp sbb kn dr semlm xselesai….jd bangun pagi pun…xbape nk ok lg la….seperti hari2 biasa….aku siap kn minum pagi utk incik teddy bwk g keje….tiba2 pg ni…dia xmau bwk..tp aku dh siapkan dh….adoiyai……sgt lah sedeh rsnyer….+ penat sbb kelam kabut pagi2 kan….huhuhuhuhu….sedu-sedan aku dlm kereta smpi la ke opis….pagi ni..dia g keje tanpa pamitan…trus je keluar strt keta…just panggil aku kata nk pegi dh…kebiasaannyer, dia dtg kt aku..bgtau nk pegi + salam n kiss…tp pg ni….ish….sedeh aku….huhuhuhuhu…….

kesedihan + kepenatan ni berpanjangan sehari ni…..balik ni…harap kembali spt biasa…..aku pun xbrani nk ckp ape…..senyap n just wat cm biasa je la….x guna nk rajuk berpanjangan pun…..x kemana akhirnya….